15 11, 2018

One Small Step for Man, One Giant Leap for WMC

By | 2018-11-15T03:40:46+00:00 November 15th, 2018|Community, Latest News, Press Release|Comments Off on One Small Step for Man, One Giant Leap for WMC

It is with great pride that the World Macedonian Congress – Australia (WMC-A) announces the appointment and promotion of Mr Jim Stefanovski as the Global Chief Operations Officer for the World Macedonian Congress (WMC). The World Macedonian Congress branches around the world are growing rapidly and after extensive international consultation amongst all WMC branches, the [...]

11 11, 2018

WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

By | 2018-11-11T19:52:44+00:00 November 11th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

The World Macedonian Congress and Macedonian Human Rights Movement International have filed criminal charges against Zoran Zaev, members of his government and members of parliament who voted to begin the process of amending the Macedonian Constitution. The charges (available in Macedonian here: http://mhrmi.org/news/2018/november09_m.asp) detail the crimes under the Macedonian Criminal Code, and violations of the [...]

1 11, 2018

MACEDONIAN LINGUISTICAL ROOTS – Found in Segments of the English Language and in Biblical Texts

By | 2018-11-01T15:50:10+00:00 November 1st, 2018|Latest News|0 Comments

World Macedonian Congress – Australia is proud to announce a new book named, ‘MACEDONIAN LINGUISTICAL ROOTS – Found in Segments of the English Language and in Biblical Texts’, has just been released to the public.  (One Written in English and One in Macedonian) This book, written by Australian-Macedonian Author, George Dimovski, has had many great [...]

3 10, 2018

RUSSIA MAY BLOCK NAME CHANGES IN THE UN SECURITY COUNCIL: The will of the people of Macedonia must be respected!

By | 2018-10-04T07:26:26+00:00 October 3rd, 2018|Latest News|0 Comments

On September 30, the Republic of Macedonia held a referendum on the Prespa Agreement, which envisions changing the country's name in Northern Macedonia. The turnout of 36.8 percent means that the referendum cannot be recognized as valid (the turnout must be at least 50 percent). It is clear that Macedonian voters chose to boycott solutions [...]

2 10, 2018

Boycott Campaign Wins – Zaev in Denial

By | 2018-10-02T15:48:53+00:00 October 2nd, 2018|Latest News, Press Release|0 Comments

PRESS RELEASE - WMC-A For Immediate Release - 2 October 2018 Despite the massive electoral fraud, there is no legal validity for Saturday's illegitimate referendum to change Macedonia’s name. Results from the poor voter turnout sent shock waves through SDSM ranks and rocked the political party into damage control yesterday after the Zaev government could [...]

20 09, 2018

УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

By | 2018-09-20T00:44:59+00:00 September 20th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

Денес во Уставниот суд на Македонија се одржа седница со единствена точка на дневен ред, разгледување на иницијативите за поништување на Одлуката за распишување на референдум, поднесени од Светскиот Македонски Конгрес и Левица, со барање за времена мерка до одлучување. Судијата известител Елена Гошева предложи поведување постапка за оценка на уставноста и законитоста на Одлуката [...]

21 08, 2018

НАЈВАЖНО ЗА УВИД И УПИС ВО ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК И БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ!

By | 2018-08-22T02:09:25+00:00 August 21st, 2018|Community, Latest News, Press Release|0 Comments

При увид и упис во Избирачкиот список, важно е да ги следите чекорите како што следи: ПРВО, Најдоцна со 24.00 часот на 23 август 2018 година задолжително проверете дали Ве има на Општиот избирачки список на линкот https://izbirackispisok.gov.mk/. Внесете го вашиот единствен матичен број и бројот од сликата и кликнете БАРАЈ! ВТОРО, Пребарувањето на истиот [...]

13 08, 2018

БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ОСТАВКА НА ВЛАДАТА И РАСПУШТАЊЕ НА СОБРАНИЕТО!

By | 2018-08-13T00:51:15+00:00 August 13th, 2018|Community, Latest News, Press Release|0 Comments

Денес во големата сала на Музејот на македонската револуционерна борба во Скопје се одржува 28 Генерално Собрание на Светскиот Македонски Конгрес. На 28 Генерално Собрание на СМК присуствуваа претставници од сите делови на Македонија, европските и прекуокеанските земји Канада, САД и Австралија. Во работното претседателство на 28. Генерално Собрание на СМК беа избрани: претседателот на [...]

27 06, 2018

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | 2018-06-27T11:28:37+00:00 June 27th, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век п.н.е. поради грабнувањето на Елена, сопруга на спартанскиот крал Менелај, брат на микенскиот крал Агамемнон, во која бил вљубен тројанскиот принц Парис, син на тројанскиот крал Пријам и неговата втора жена Хекаба. Данајците ја уништиле [...]

11 06, 2018

ВЕЛИКИОТ ЦАР АЛЕКСАНДАР ТРЕТИ МАКЕДОНСКИ (22 јули 356 г.п.н.е. – 10 јуни 323 г.п.н.е. )

By | 2018-06-11T14:03:55+00:00 June 11th, 2018|Latest News|0 Comments

10 јуни 2018 година, Пела, Македонија - Пишува- Светски Македонски Конгрес! На 22 јули 356 година пред новата ера, пред 2.374 години, во македонската древна престолнина Пела, се роди Великиот Македонски Император Александар Трети Македонски, син на Великиот Цар Филип Втори Македонски и на царицата Олимпија, ученик на Аристотел Македонецот. Со неговите 33 години живот [...]

Load More Posts