20 09, 2018

УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

By | 2018-09-20T00:44:59+00:00 September 20th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

Денес во Уставниот суд на Македонија се одржа седница со единствена точка на дневен ред, разгледување на иницијативите за поништување на Одлуката за распишување на референдум, поднесени од Светскиот Македонски Конгрес и Левица, со барање за времена мерка до одлучување. Судијата известител Елена Гошева предложи поведување постапка за оценка на уставноста и законитоста на Одлуката [...]

13 08, 2018

БОЈКОТ НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ОСТАВКА НА ВЛАДАТА И РАСПУШТАЊЕ НА СОБРАНИЕТО!

By | 2018-08-13T00:51:15+00:00 August 13th, 2018|Community, Latest News, Press Release|0 Comments

Денес во големата сала на Музејот на македонската револуционерна борба во Скопје се одржува 28 Генерално Собрание на Светскиот Македонски Конгрес. На 28 Генерално Собрание на СМК присуствуваа претставници од сите делови на Македонија, европските и прекуокеанските земји Канада, САД и Австралија. Во работното претседателство на 28. Генерално Собрание на СМК беа избрани: претседателот на [...]

3 07, 2018

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | 2018-07-03T16:42:54+00:00 July 3rd, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни го зајакнува идентитетот: Во графата за националност ќе пишувало Macedonian/citizen of Republic of North Macedonia! Па и сега во ООН во графата националност ни стои само Macedonian. Во сите биометриски лични исправи (лични карти, пасоши, возачки дозволи...) на сите независно од етничкото потекло, во графата [...]

27 06, 2018

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | 2018-06-27T11:28:37+00:00 June 27th, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век п.н.е. поради грабнувањето на Елена, сопруга на спартанскиот крал Менелај, брат на микенскиот крал Агамемнон, во која бил вљубен тројанскиот принц Парис, син на тројанскиот крал Пријам и неговата втора жена Хекаба. Данајците ја уништиле [...]

13 04, 2018

МАМО ЈАС НЕ САКАМ ДА УМРАМ, ТАТО ЈАС ВЕЧНО ОВДЕ ЌЕ ЖИВЕАМ…

By | 2018-04-13T00:00:46+00:00 April 13th, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Денес е ден за помен и спомен на грозоморно убиените кај Смилковското езерце, местото на грозоморното убиство... Пред шест години, на 12 април 2012 година, на ден Велики Четврток, се изврши грозоморно петкратно убиство на Филип Славковски (20), Александар Накевски (18), Цветанчо Ацевски (19) и Кире Тричковски (21) од Радишани и [...]

5 04, 2018

УСТАВНИОТ СУД СУСПЕНДИРА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО НАТО!

By | 2018-04-05T03:40:22+00:00 April 5th, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ- Во членот 120 од Уставот е утврдена постапката за пристапување на Македонија во сојуз на држави и за истапување на Македонија од сојуз на држави. Имено, “Предлог за стапување во сојуз или заедница со други држави или истапување од сојуз или заедница со други држави можат да поднесат претседателот на Републиката, Владата [...]

31 03, 2018

КОЈ ЈА ПЛАЌА ЕКИПАТА И КРАНОТ “ЕГЗЕКУТОР“ ОД БУГАРИЈА ВО ДУПКАТА НА ПЛАЦОТ ПОЗАДИ ТЦ “РАМСТОР“?

By | 2018-03-31T04:15:38+00:00 March 31st, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  На социјалните мрежи се појавија фотографии од кранот кој наводно пристигнал од Бугарија за со него да се дислоцира споменикот на Александар Македонски од плоштадот “Македонија“! Станува збор за кран од моделот KATO NK-800, 80 тони носивост и 50 метри висина. Не остана долго енигма, каде се наоѓа овој кран “егзекутор“! [...]

2 03, 2018

SO SITE RAZLIKI MEǴU NAS MAKEDONCITE, SAMO MAKEDONIJA E NAŠ EDINSTVEN ZAEDNIČKI IMENITEL I SODRŽATEL! ḰE JA ODBRANIME!

By | 2018-03-02T17:56:06+00:00 March 2nd, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

Vi go prenesuvame vo celost govorot na pretsedatelot na Svetskiot Makedonski Kongres Todor Petrov na Semakedonskiot protest na 27 fevruari 2018 godina vo Skopje pred Sobranieto na Makedonija. Počituvani braḱa i sestri Makedonci i Makedonki, po rod i državjanstvo, na 27 april 2017 godina, otkako platenicite ja isslušaa himnata na stranska država i posvedočija državen [...]

14 01, 2018

POMEN ZA MAKEDONKATA KERACA VISULČEVA (1911-2004)

By | 2018-01-14T13:13:51+00:00 January 14th, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Pišuva Todor PETROV - Keraca Visulčeva e rodena na 7 april 1911 godina vo selo Nesram, kostursko, Egejskiot del na Makedonija, vo vremeto na državata Grcija, a počina na 13 januari 2004 godina vo Skopje, Vardarskiot del na Makedonija, vo državata Makedonija. Denes se navršuvaat 14 godini od nejzinata smrt, pogrebana e na grobištata vo [...]

31 12, 2017

PROMENATA NA DRŽAVNOTO IME PRETSTAVUVA OKUPACIJA

By | 2017-12-31T01:28:35+00:00 December 31st, 2017|News by Todor Petrov|0 Comments

PROMENATA NA DRŽAVNOTO IME PRETSTAVUVA OKUPACIJA, TOGAŠ SEKOJ IMA PRAVO I DOLŽNOST NA ODBRANA NA TATKOVINATA! Pišuva Todor PETROV Promenata na imeto na državata e korupcija! Promenata na imeto na državata e okupacija! Promenata na imeto na državata e nevozmožna operacija! Nitu spored aktuelniot Ustav može da se promeni imeto na državata, nitu aktuelniot Ustav [...]

Load More Posts