14 03, 2019

HUMAN RIGHTS DEFINED

By | 2019-03-14T15:27:06+00:00 March 14th, 2019|Latest News|Comments Off on HUMAN RIGHTS DEFINED

By: Jim Stefanovski What are your human rights? Let’s start with some basic human rights definitions: Human: noun A member of the Homo sapiens species; a man, woman or child; a person. Rights: noun Things to which you are entitled or allowed; freedoms that are guaranteed. Human Rights: noun The rights you have simply because you are human. [...]

6 03, 2019

Macedonian-Canadian Community Denounces Illegally-Imposed Name Change on the Republic of Macedonia

By | 2019-03-06T01:29:50+00:00 March 6th, 2019|Latest News|Comments Off on Macedonian-Canadian Community Denounces Illegally-Imposed Name Change on the Republic of Macedonia

“The rule of law, democratic principles, human rights and the will of the people” are supposed values that all Western countries espouse, yet they blatantly violate them in the illegal name change forced on the Republic of Macedonia, which changes the name, identity and history of Macedonia and all Macedonians throughout the world. This includes [...]

9 02, 2019

Macedonians of Hunza are distraught with the volatile situation in Macedonia!

By | 2019-02-09T02:29:19+00:00 February 9th, 2019|Latest News|Comments Off on Macedonians of Hunza are distraught with the volatile situation in Macedonia!

Irfan Karim is the World Macedonian Congress President for Pakistan, representing the Hunza people, who identify as Macedonians, and direct descendants of Alexander the Great.  Many of Alexander’s soldiers remained in the regions of Hunza and Kalash in today’s North Pakistan. WMC-Hunza President Irfan Karim The Hunza live in northern Pakistan, high in the mountains [...]

26 01, 2019

Greece Approval Of Macedonia Name Change Opens Path To NATO, EU Membership – Pompeo

By | 2019-01-26T16:34:37+00:00 January 26th, 2019|Latest News|Comments Off on Greece Approval Of Macedonia Name Change Opens Path To NATO, EU Membership – Pompeo

Macedonia is poised to join NATO and the European Union following the Greek Parliament's ratification of an agreement to change its neighbour's name to the Republic of North Macedonia, Secretary of State Mike Pompeo said in a press release on Friday. WASHINGTON ( Sputnik - 26th January 2019) Macedonia is poised to join NATO and [...]

14 01, 2019

WMC-A Responds to Channel 9’s Unfair Report

By | 2019-01-14T12:26:30+00:00 January 14th, 2019|Latest News, Press Release|Comments Off on WMC-A Responds to Channel 9’s Unfair Report

World Macedonian Congress - Australia       Level 25, 88 Phillip Street Sydney, NSW 2000                                                                                                                              Level 9, 440 Collins Street Melbourne, VIC 3000        Dear Channel 9 News Department: On behalf of the Australian Macedonian community, we write to complain about the news story during Channel 9 News Melbourne broadcast on Saturday 12 January 2019, by Mr. Andrew [...]

12 01, 2019

СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

By | 2019-01-12T22:16:17+00:00 January 12th, 2019|Latest News, Press Release|Comments Off on СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

12/01/2019, Сиднеј, Австралија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) остро го осудува вчерашниот чин на велепредавство кој го изврши Владата на Македонија. СМК е длабоко разочаран од сите 81 пратеник кои гласаа "ЗА" за промената на уставот и преименување на Република Македонија. Меѓународен Претседател Господин Тодор Петров, Меѓународен Под-Претседател и Глобален главен оперативен директор Џим Стефановски [...]

4 01, 2019

ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

By | 2019-01-04T05:20:34+00:00 January 4th, 2019|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла ултимативното барање на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг за целосно завршување на процедурата во врска со Преспанскиот договор во Скопје и во Атина до 15-ти февруари 2019 година. Точно е дека Уставниот суд со Решение У.број 89/2017 од 7 февруари 2017 година не поведе постапка за [...]

14 12, 2018

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

By | 2018-12-14T11:32:58+00:00 December 14th, 2018|Latest News|Comments Off on СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

Уставниот суд на Македонија на вчерашната триесет и прва седница ја отфрли иницијативата за поништување на Одлуката за пристапување кон измена на Уставот, заради примена на Спогодбата Димитров-Коѕиас за промена на името на државата и идентитетот на нацијата, донесена од Собранието на седницата одржана на 19 октомври 2018 година. Шест од девет уставни судии гласаа [...]

13 12, 2018

Goseva: Where is the competence of the Parliament to change the name of the state?

By | 2018-12-13T10:33:14+00:00 December 13th, 2018|Latest News|Comments Off on Goseva: Where is the competence of the Parliament to change the name of the state?

The Constitutional Court today discussed the decision of the Assembly for constitutional changes adopted by the Parliament on October 19. There was a stormy discussion among the judges whether the two initiatives initiated by the World Macedonian Congress and by lawyer Tome Todorovski from Sveti Nikole should be accepted. The judges Jovan Josifovski and Elena Goseva [...]

29 11, 2018

МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

By | 2018-11-29T13:02:54+00:00 November 29th, 2018|Latest News, News by Todor Petrov|Comments Off on МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

Пишува Тодор ПЕТРОВ Ирелевантно дали некој некого сака или не сака. За секој важи презумцијата на невиност до правосилна судска пресуда... За сторено дело казниво со закон постојат органи кои за тоа се надлежни. На 68 седница одржана на 27 ноември 2018 година, а по предлог на комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, Собранието одобри [...]

Load More Posts