29 11, 2018

ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

By | 2018-11-29T12:12:07+00:00 November 29th, 2018|Latest News, Press Release|Comments Off on ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) до Претседателот на Републиката поднесе иницијатива за воспоставување диполоматски односи со 19 држави во светот под државното име Македонија. Во иницијативата до Претседателот на Републиката проф.д-р Ѓорге Иванов, СМК потсетува дека процесот на меѓународното етаблирање на Македонија започна после дисолуцијата на поранешна СФР Југославија, со Декларацијата за сувереност на Социјалистичка Република [...]

22 10, 2018

THE CONTINUATION OF GREEK CULTURE?

By | 2018-10-22T16:32:27+00:00 October 22nd, 2018|History, Latest News|0 Comments

British historian, philosopher of history, research professor of international history at the London School of Economics and the University of London, Arnold Toynbee discusses the evolution of the meaning of the word "Hellene" in Greek literary usage, noting that it was originally given to a very specific group of northwest Greek-speaking people who lived in [...]

13 09, 2018

Full Interview Transcript: Kotzias on ANT1 TV with Journalist Papadakis

By | 2018-09-13T19:50:51+00:00 September 13th, 2018|Latest News|0 Comments

Interview of the Minister of Foreign Affairs, Nikos Kotzias, on ANT1 TV’s ‘Good Morning Greece’ with journalist G. Papadakis   PAPADAKIS: We have Minister of Foreign Affairs Nikos Kotzias with us. It is a pleasure and an honour to have you with us, Mr. Minister KOTZIAS: Good morning. Good morning. I find you younger than [...]

23 07, 2018

Modern Greeks – “Greece is an Ethnically Homogeneous Nation”

By | 2018-07-23T17:58:17+00:00 July 23rd, 2018|History, Latest News|0 Comments

To this day there are some Greeks who believe in the myth that they are an ethnically pure race. To Macedonians, it is irrelevant what Greeks believe in as long as they don’t interfere in Macedonian affairs. Unfortunately, Greece’s self-portrayal as an “ethnically homogeneous State” is not only interfering with Macedonians, it is downright hostile [...]

10 07, 2018

Macedonian Name for the Macedonians Only

By | 2018-07-10T16:59:21+00:00 July 10th, 2018|Latest News|0 Comments

By J.S.G. Gandeto - Greeks have nothing to do with the name "Macedonia". As a matter of fact, until the late nineteen eighties in Greece, the name "Macedonia" or "Macedonians" was avoided like the plague; To the Greeks, Macedonia did not exist. There was no Macedonia and there were no Macedonians. They felt that the [...]

3 07, 2018

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | 2018-07-03T16:42:54+00:00 July 3rd, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни го зајакнува идентитетот: Во графата за националност ќе пишувало Macedonian/citizen of Republic of North Macedonia! Па и сега во ООН во графата националност ни стои само Macedonian. Во сите биометриски лични исправи (лични карти, пасоши, возачки дозволи...) на сите независно од етничкото потекло, во графата [...]

29 06, 2018

Foreign Minister Julie Bishop turns on Psychic Powers

By | 2018-06-29T03:44:20+00:00 June 29th, 2018|Latest News, Press Release|0 Comments

World Macedonian Congress - Australia (WMC-A) strongly condemns Foreign Minister Julie Bishop's recent media release dated 14 June 2018, titled “Republic of North Macedonia“, congratulating Greece and Macedonia on signing the 'Prespa Agreement' to change Republic of Macedonia's name. The WMC-A would like to bring to Honorable Julie Bishop's attention, the Agreement was actually signed [...]

27 06, 2018

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | 2018-06-27T11:28:37+00:00 June 27th, 2018|News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век п.н.е. поради грабнувањето на Елена, сопруга на спартанскиот крал Менелај, брат на микенскиот крал Агамемнон, во која бил вљубен тројанскиот принц Парис, син на тројанскиот крал Пријам и неговата втора жена Хекаба. Данајците ја уништиле [...]

24 06, 2018

Why the Byzantine Empire was not a “Greek Empire”

By | 2018-06-24T16:25:49+00:00 June 24th, 2018|Latest News|0 Comments

Within the last two centuries, we have seen the western literature label the Eastern Roman Empire (Byzantine Empire) as "Greek Empire". Once again this is largely to the inventions and distortions of the western historians of the 19th century, who also falsely ascribed "Greek" ethnicity to the ancient Macedonians.  These people accepted the fact that Greek [...]

18 06, 2018

СМК – Австралија прати писмо до Христијан Мицкоски!

By | 2018-06-19T01:48:17+00:00 June 18th, 2018|Latest News, Press Release|0 Comments

    До господин Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ и Извршниот и централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ   Почитуван господине Мицкоски, Македонците во Австралија се загрижени за политичката криза во Македонија, посебно со потпишувањето на Спогодбата Димитров-Коѕиас. За Македонците во татковината и во светот, Спогодбата Димитров-Коѕиас за промена на името и идентитетот е ништовна и ја [...]

Load More Posts