Loading...
News 2017-10-05T03:37:04+00:00

NEWS

Д-р Ристо Попов – “Со овој црн, капитулантски документ се врши етноцид врз Македонците во Република Македонија”

By | June 17th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

Од првиот ред на овој штетен и анти-македонски договор се [...]

STATEMENT ON DENIAL OF BASIC HUMAN AND CIVIL RIGHTS – DISCRIMINATORY ARREST

By | June 17th, 2018|Categories: Community, Latest News, Press Release|Tags: , , , , , |

Sunday 17th June 2018 The National Aegean Macedonian Council of [...]

Community Announcement – Letter to Prime Minister Malcolm Turnbull

By | June 16th, 2018|Categories: Community, Latest News, Press Release|Tags: , , , , , , |

Community Announcement  In light of the recent developments with the [...]

ВЕЛИКИОТ ЦАР АЛЕКСАНДАР ТРЕТИ МАКЕДОНСКИ (22 јули 356 г.п.н.е. – 10 јуни 323 г.п.н.е. )

By | June 11th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , |

10 јуни 2018 година, Пела, Македонија - Пишува- Светски Македонски [...]

ЗА НЕД ДО со 14 медали за Македонија од Светскиот куп во боречки вештини во Грција

By | May 15th, 2018|Categories: Sport|Tags: , , , |

Македонскиот тим, кој оваа година скромно броеше 9 натпреварувачи зеде [...]

Првиот ден од Светскиот куп во Грција Македонија го заврши со 7 златни и 2 сребрени медали

By | May 13th, 2018|Categories: Latest News, Sport|Tags: , , , |

Академијата за боречки вештини "ЗА НЕД ДО" од Битола како [...]

Load More Posts

NEWS BY TODOR PETROV

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

By | June 20th, 2017|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , , , |

19 јуни 2017 година, Атина, Грција – Светскиот Македонски Конгрес [...]

Load More Posts