Loading...
News 2017-10-05T03:37:04+00:00

NEWS

СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

By | January 12th, 2019|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , , |

12/01/2019, Сиднеј, Австралија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) остро го [...]

Comments Off on СМК – Меѓународно соопштение за медиумите

ГРУЕВСКИ – Незаборавајте дека ставате ,,црн печат,, на една 140 годишна крвава битка за македонското национално прашање.

By | January 11th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Пишува – НИКОЛА ГРУЕВСКИ Течат последните часови до промената на [...]

Comments Off on ГРУЕВСКИ – Незаборавајте дека ставате ,,црн печат,, на една 140 годишна крвава битка за македонското национално прашање.

President Ivanov: Let’s protect, respect and love the Republic of Macedonia

By | January 8th, 2019|Categories: Latest News|Tags: , , , |

The President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, [...]

Comments Off on President Ivanov: Let’s protect, respect and love the Republic of Macedonia

Annual Address by the President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, in the Assembly of the Republic of Macedonia

By | December 29th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , |

Distinguished attendees, The Constitution of the Republic of Macedonia obliges [...]

Comments Off on Annual Address by the President of the Republic of Macedonia, Dr. Gjorge Ivanov, in the Assembly of the Republic of Macedonia

ИНИЦИЈАТИВА ОД 150.000 ПОТПИСИ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРАШАЊЕТО “ДАЛИ СТЕ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА ВО ДРЖАВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА?“

By | December 26th, 2018|Categories: Latest News, Press Release|

Движењето #Бојкотирам денес одржа прес конференција, на која претседателот на [...]

Comments Off on ИНИЦИЈАТИВА ОД 150.000 ПОТПИСИ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРАШАЊЕТО “ДАЛИ СТЕ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА ВО ДРЖАВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА?“

ЗАЕВ ВО ПАНИКА ПОРАДИ КАМПУС МАКЕДОНИЈА НА #БОЈКОТИРАМ ПРЕД ВЛАДАТА!

By | December 18th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , |

Во врска со употребата на сила и сериозна закана за [...]

Comments Off on ЗАЕВ ВО ПАНИКА ПОРАДИ КАМПУС МАКЕДОНИЈА НА #БОЈКОТИРАМ ПРЕД ВЛАДАТА!

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

By | December 14th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

Уставниот суд на Македонија на вчерашната триесет и прва седница [...]

Comments Off on СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА НА УСТАВНИОТ СУД: СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НЕНАДЛЕЖЕН И ЈА ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА ОДЛУКАТА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ ЗАРАДИ ПРОМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА!

Goseva: Where is the competence of the Parliament to change the name of the state?

By | December 13th, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , , |

The Constitutional Court today discussed the decision of the Assembly [...]

Comments Off on Goseva: Where is the competence of the Parliament to change the name of the state?

ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

By | November 29th, 2018|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , , |

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) до Претседателот на Републиката поднесе иницијатива [...]

Comments Off on ИНИЦИЈАТИВА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКАТА ЗА ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ СО 19 ДРЖАВИ!

Никола Груевски: “Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ”

By | November 21st, 2018|Categories: Latest News|Tags: , , , |

Пишува- Никола Груевски Денес Република Унгарија, земја членка на ЕУ [...]

Comments Off on Никола Груевски: “Во барањето за политички азил наведов дека истиот го барам заради политички прогон од новата влада предводен од партијата СДСМ”

The Macedonian who was elected Judge in Ohio answered Mickoski: We are the Republic of Macedonia and nothing else!

By | November 11th, 2018|Categories: Latest News|

We are the Republic of Macedonia and nothing else, wrote [...]

Comments Off on The Macedonian who was elected Judge in Ohio answered Mickoski: We are the Republic of Macedonia and nothing else!

WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name

By | November 11th, 2018|Categories: Latest News, Press Release|Tags: , , , , , |

The World Macedonian Congress and Macedonian Human Rights Movement International [...]

Comments Off on WMC & MHRMI File Criminal Charges Against All MPs Who Voted to Change Macedonia’s Name
Load More Posts

NEWS BY TODOR PETROV

ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

By | January 4th, 2019|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла ултимативното барање [...]

Comments Off on ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА, ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО Е НЕУСТАВНО ПРЕД 30 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА!

МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

By | November 29th, 2018|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ Ирелевантно дали некој некого сака или не [...]

Comments Off on МАНДАТОТ И ИМУНИТЕТОТ НА ПРАТЕНИКОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ!

УСТАВНИОТ СУД ГО ПОТВРДИ ОДРЖУВАЊЕТО НА РЕФЕРЕНДУМОТ, БОЈКОТОТ ПРОДОЛЖУВА!

By | September 20th, 2018|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

Денес во Уставниот суд на Македонија се одржа седница со [...]

ЗАЕВ ОДРАБОТИ ЗА БУГАРСКИОТ И ГРЧКИОТ ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ТРЕБА ДА ОДРАБОТАТ ЗАЕВ ДА ЗАВРШИ ВО ИДРИЗОВО!

By | July 3rd, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ - Заев вели Спогодбата со Грција ни [...]

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“?

By | June 27th, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Ја паметиме Тројанската војна која траела [...]

МАМО ЈАС НЕ САКАМ ДА УМРАМ, ТАТО ЈАС ВЕЧНО ОВДЕ ЌЕ ЖИВЕАМ…

By | April 13th, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  Денес е ден за помен и [...]

УСТАВНИОТ СУД СУСПЕНДИРА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО НАТО!

By | April 5th, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ- Во членот 120 од Уставот е утврдена [...]

КОЈ ЈА ПЛАЌА ЕКИПАТА И КРАНОТ “ЕГЗЕКУТОР“ ОД БУГАРИЈА ВО ДУПКАТА НА ПЛАЦОТ ПОЗАДИ ТЦ “РАМСТОР“?

By | March 31st, 2018|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , |

Пишува Тодор ПЕТРОВ -  На социјалните мрежи се појавија фотографии [...]

SO SITE RAZLIKI MEǴU NAS MAKEDONCITE, SAMO MAKEDONIJA E NAŠ EDINSTVEN ZAEDNIČKI IMENITEL I SODRŽATEL! ḰE JA ODBRANIME!

By | March 2nd, 2018|Categories: Latest News, News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Vi go prenesuvame vo celost govorot na pretsedatelot na Svetskiot [...]

EU I NATO NE SE DOSTOJNI ZA PROMENA NA IMETO NA DRŽAVATA I IDENTITETOT NA NACIJATA!

By | December 4th, 2017|Categories: News by Todor Petrov|Tags: , , , , , |

Pišuva Todor PETROV Se ispotepavme da ja nema Jugoslavija, sami [...]

Load More Posts