8 08, 2017

ОДБЕЛЕЖАН 10 АВГУСТ – СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА СЕМАКЕДОНСКО ПОМИРУВАЊЕ И ОБЕДИНУВАЊЕ!

By | 2017-08-08T01:14:35+00:00 August 8th, 2017|News by Todor Petrov|0 Comments

7 август 2017 година, Скопје, Македонија - Светскиот Македонски Конгрес викендов, во дворот на црквата “Свети Спас“ до Калето, го добележа 10 Август - Светскиот Ден за семакедонско помирување и обединување. Со благослов на Неговото Блаженство г.г. Стефан Архиепископ Охридски и Македонски, свештеници на Скопската епархија на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија одржаа панихида [...]

2 08, 2017

SEMAKEDONSKA ILINDENSKA SREDBA – TRNOVO 2017

By | 2017-08-02T07:05:14+00:00 August 2nd, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

Maticata na iselenicite od Makedonija, Združenieto na Makedoncite od Egejskiot del na Makedonija - Bitola, Sojuzot na Makedoncite od Egejot MAKEDON i Svetskiot Makedonski Kongres i godinava se organizatori na 46. Svetska Makedonska Iselenička Sredba i na 37. Pogranična sredba na Makedoncite od Egejskiot del na Makedonija, obedineti vo edna i edinstvena Semakedonska Sredba Trnovo [...]

2 08, 2017

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ШВАЈЦАРИЈА

By | 2017-08-02T03:59:38+00:00 August 2nd, 2017|News by Todor Petrov|0 Comments

ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА, МАКЕДОНЦИТЕ ВО ШВАЈЦАРИЈА ГО СМЕТААТ ЗА НИШТОЖЕН И НЕВАЖЕЧКИ! Организацијата “Македонска дијаспора“ од Лозана, Организацијата “Александар Македонски“ од Ивердон, Асоцијацијата РЕФРАМА од Женева, Унијата на македонските училишта во Швајцарија упатија соопштение во врска со Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија, кое го пренесуваме во целост. Македонците од [...]

17 07, 2017

Има ли некој нормален или сите се наркомани?

By | 2017-07-17T17:04:36+00:00 July 17th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

Пишува: Тодор Петров  Кога се појави ВМРО-ДПМНЕ на чело со Љупчо Георгиевски на македонската политичка сцена, по дисолуцијата на поранешна СФР Југославија, Македонците мислеа дека ќе стават крај на српскиот хегемонизам во Македонија, ќе ја возобноват Македонската држава, ќе го заокружат вековниот стремеж со суверена и самостојна држава Македонија! И, тоа бидна… Тоа беше време [...]

23 06, 2017

ВРХОВИСТИЧКИОТ ЛАВИРИНТ ВО МАКЕДОНИЈА

By | 2017-08-01T02:10:29+00:00 June 23rd, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

23 јуни 2017 година - Пишува Тодор ПЕТРОВ Во почетокот на плурализмот, за СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ беше бугарофилска партија, лидерот Љупчо Георгиевски беше дежурен бугарофил. Тито Петковски расфрлаше бугарски летоци во Скопје со обвинение: ВМРО-ДПМНЕ е бугарофилска партија. Во почетокот на плурализмот, за ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ беше србоманска партија, лидерот Бранко Црвенковски беше дежурен србоман. На прашањето до [...]

22 06, 2017

БУГАРИЈА Е МАКЕДОНИЈА, ДАЛЕКУ СЕ ТАТАРСТАН, МОНГОЛИЈА И КИНА!

By | 2017-06-22T13:57:21+00:00 June 22nd, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|1 Comment

Пишува Тодор ПЕТРОВ Конечно, на актуелниот бугарски премиер Бојко Борисов му успеа: Го донесе Зоран Заев пред Споменикот на Самоил во Софија и двајцата положија цвеќе и се поклонија пред “Царот на Бугарија“. Дури и директорот на Бугарскиот национален историски музеј, Божидар Димитров, по повод посетата на Зоран Заев во Бугарија, за бугарската емисија “Денот [...]

20 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА НА ИМЕТО, БИДЕЈЌИ ЗА НИВ МАКЕДОНИЈА Е ЕТНОЛОГИЈА И ИДЕНТИТЕТСКО ПРАШАЊЕ А НЕ ГЕОГРАФИЈА!

By | 2017-06-20T13:50:30+00:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|2 Comments

19 јуни 2017 година, Атина, Грција – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација го отфрла наци-фашистичкиот предлог на Владата во Атина за географската одредница “Вардарска“ на државното име Македонија со обвинение дека таа “би ги исклучила сите иредентистички барања на Скопје.“ СМК потсетува дека Македонците немаат територијални претензии спрема Грција, ниту државното име Македонија тоа [...]

20 06, 2017

АТИНА ДОЛЖИ ИЗВИНУВАЊЕ И РЕПАРАЦИИ ЗА НАСИЛНО ПРОГОНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ОКУПИРАНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА!

By | 2017-08-01T02:15:12+00:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

20 јуни 2017 година, Скопје, Македонија - Сојузот на Македонците од Егејот МАКЕДОН, Здружението на Македонците од Егејскиот дел на Македонија - Битола, Матицата на иселениците од Македонија, Сојузот на Македонците со исламска религија, Светскиот Македонски Младински Конгрес и Светскиот Македонски Конгрес, по повод светскиот Ден на бегалците, од Владата во Атина повторно бараат укинување [...]

20 06, 2017

МАКЕДОНЦИТЕ СО ИНДИГНАЦИЈА ОТФРЛААТ ЗАЕДНИЧКО МАКЕДОНСКО-БУГАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ НА 2 АВГУСТ КАКО БУГАРСКИ ПРАЗНИК!

By | 2017-08-01T02:13:21+00:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

20 јуни 2017 година, Софија, Бугарија - Светскиот Македонски Конгрес (СМК) со индигнација ја отфрла изјавата и намерата на премиерот Зоран Заев од денешната средба со бугарскиот премиер Бојко Борисов за заедничко македонско-бугарско чествување на Илинден на 2 август годинава во Крушево, за кога е најавено и потпишување на Договорот за добрососедство меѓу Македонија Бугарија, [...]

20 06, 2017

ДИЈАГНОЗА ЈОХАНЕС ХАН: БУГАРИЈА ПОСЛЕ БУГАРИТЕ…

By | 2017-08-01T02:07:31+00:00 June 20th, 2017|Latest News, News by Todor Petrov|0 Comments

27 јуни 2017 година. Задолжително четиво... Воведна забелешка на Тодор ПЕТРОВ ... Јоханес Хан е Австриец, роден на 2 декември 1957 година во Виена, тој е австриски политичар од Народната партија во Австрија. Од 9.II.2010 до 1.XI.2014 година во Европската комисија на Баросо, Јоханес Хан е евро-комесар за регионална политика, а од 1.XI.2014 година во [...]

Load More Posts